WEIGHT FOR IT! Uitstekend weekje! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Uitstekend weekje!

Dat is wel de beste omschrijving die ik voor afgelopen week kan gebruiken. Regen tegen, wind tegen, temperaturen die kelderden… En die ene dag dat het zonnetje scheen, was het ook meteen zo benauwd op de sportvelden (door de hoge luchtvochtigheid) dat de lucht om te snijden was. Eigenlijk mag ik over het weer niet klagen, want sinds begin Mei is het over het algemeen stralend weer geweest.

Voor wat mijn trainingen betreft kwam dit weer dan ook als geroepen. Vorige week al een verkoudheid opgelopen en sinds deze week amper de energie om m’n ene been voor de ander te krijgen. Het was dus een mooi weekje om het lekker rustig aan te doen en met de maaltijden te experimenteren. Beetje meer groentes, beetje minder pasta en vlees. Je moet tenslotte toch iets om niet meteen weer al het werk van voorgaande weken teniet te doen.

Beetje aan het experimenteren geweest met de Indonesische keuken, tot groot genoegen van de kleine man hier. Heb mijn beweging alleen al gehad door het gevecht om de pan. Niet eerder ging die hier zo snel leeg als afgelopen woensdag. Een pan met bami en pikante eieren volgens Indonesisch recept. En het grote voordeel, het is voornamelijk eiwit en relatief weinig koolhydraat. Precies passend bij de krachttraining waar ik mij afgelopen week op had toegelegd.

 

Beloning: sauna!

Iedere dag 50 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen is allemaal wel leuk en aardig. Maar het begint ook vrij snel te vervelen om iedere dag het zelfde riedeltje af te lopen. Variatie van spijs doet dan zowel letterlijk als figuurlijk eten. Naast een andere keuken om te beoefenen, dus ook thuis met de gewichten wat meer oefeningen gedaan en de trappenhal hier onveilig gemaakt. En voor mijn gevoel met resultaat!  Zeker weten doe ik het natuurlijk niet, gezien de weegschaal hier in huis tegenwoordig verboden gebied voor mij is.

Maar volgende week is het weer tijd voor het weegmomentje en zullen we zien of mijn vermoedens het goed hebben.Komende week er dus nog maar even goed aan werken want er liggen targets die gehaald moeten worden. Er staat vanaf 130kg namelijk weer sauna op de planning. 😉

En zodra het zomerweer met een maand of twee weer omdraait naar Oudhollandse wolkenvelden, snijdende winden en vrieskou, wil ik toch wel graag weer bij een graad of 110 Celsius m’n handjes warmen. Uitstekend vooruitzicht dus.  Ondertussen alvast een een leuke relaxplek uitzoeken (beloning voor voor al het harde werken).

Groetjes,

Jowan

Sauna als beloning voor het afvallen

Een dagje sauna als beloning voor het afvallen

 

https://www.jouwsaunagids.nl/sauna-top-10-2017/

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *