Samen afvallen in Enschede….Weight for it! door Jowan Polderdijk

Samen afvallen in Enschede

De eerste volwaardige week op ritme zit er weer op! En eerlijk is eerlijk, dat viel nog best tegen!

Het terug gaan naar regulier en proportioneel eten op zich ging nog wel, voornamelijk omdat ik toch wel schik heb in het bereiden van voedsel met hier en daar een experimentje. Zo heb ik afgelopen week voor het eerst zelf aardappelpannenkoekjes gemaakt en voor het eerst sinds ik uit het ouderlijk huis ben weer gegeten. An zich niet veel bijzonders, maar het is zo’n typisch gerecht waarvan je op internet 20 verschillende recepten vind. En niet één waarvan je denkt van: ja, dat komt me bekend voor! Met rozijnen, spekjes, ham/kaas… Van alles kwam voorbij en ook allemaal verschillende verhoudingen. Dan wordt het uiteindelijk toch experimenteren en in dit geval ging dat goed. Het nieuwe jaar ook maar vast goed begonnen en een zuurdesem cultuur van speltmeel opgestart. Vanaf volgende week bak ik dus ook mooi mijn eigen brood, zonder al die extra chemische troep en dagelijks vers.

Beweging

Qua beweging viel het afgelopen week wel weer even zwaar. Na een paar weken aan feestdagen minimaal te hebben bewogen en maximaal te hebben genoten, krapjes iedere dag mijn rondes weten te volbrengen. Verbazend eigenlijk hoe snel conditie afbreekt. Half december draaide ik nog zonder moeite 7 uur non-stop door. Nu stond het zweet na 2 uur blank op m’n voorhoofd. Maar goed, ik ben niet op de vlucht dus bouw het mooi rustig aan weer op. Verrekte enkelbanden of pijnlijke gewrichten brengen tenslotte ook niets positief.

Ik moet zeggen dat de kou me de afgelopen dagen wel heeft doen laten denken om alsnog ergens een sportschool in te duiken. Wanneer die snijdende oostenwind door je kleding trekt, begint de huid op je benen aardig pijn te doen. Maar ja, is het ’t waard om maandelijks geld te betalen om ergens op een lopende band te kunnen staan? Kan toch ook niet goed zijn. Eerst zweten op zo’n band bij een comfortabel temperatuurtje, en vervolgens de vrieskou buiten in te gaan. en daarbij, betalen om te mogen lopen. Ik weet niet, maar iets in mij zegt dat ik dan wel enkele principiële grenzen doorbreek. Komende week dus gewoon weer verstand op nul en blik op oneindig. Uiteindelijk ga ik dadelijk in de Noorse Fjorden ook geen droog klimaat op huiskamertemperatuur aantreffen. Tot volgende week!

Groetjes,

Jowan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *