De wet van Murphy ! WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Columnist Jowan Polderdijk van Powerteam!

De wet van Murphy !

 

Dit weekje was er eentje voor in de boeken. Letterlijk dag na dag ging er wel iets opeenvolgend mis. Knappen mij drie dagen op rij de spaken uit, een zo goed als net nieuw, wiel..  Moet ik de volgende dag zo ongeveer het nummer ‘stairway to heaven’ drummen op mijn wasdroger om het ding nog te laten draaien. Ook kreeg ik het voor elkaar mijn linker enkel te overbelasten en natuurlijk ontbrak die ene heerlijke collega niet die je het liefst een schouderklopje zou geven…. Met een barkruk…. In z’n nek… Hoezo de wet van Murphy !Het enige dat eigenlijk meezat was het weer! 😉

 

 

Prestatie

De hele week gaven ze eigenlijk middelmatig weer af met veel bewolking en zo af en toe wat regen. Maar tot mijn grote verbazing was het iedere dag prima vertoeven in het zonnetje. En dat merk je in het park! De “praktisch” opgeleide medewerkers van de gemeentelijke groendienst zijn weer massaal aanwezig. En op het hoogtepunt zelfs met 30 man tegelijk! Verwonderlijk om te zien met hoeveel man je een stukje grond van vier vierkante meter kunt bewerken. Een prestatie op zich. En heerlijk ook hoe ze, per twee man, zo’n elektrisch karretje hebben gekregen om zich mee door de stad te verplaatsen. En nog mooier hoe ze het in volle onschuld voor elkaar weten te krijgen deze dusdanig op strategische punten te plaatsen. Zodat je er ook niet meer in goed fatsoen over een pad kunt lopen.

 

Het gras wordt weer om de dag gemaaid. De school voor “moeilijk opvoedbare kinderen” onderhoudt zich weer dagelijks op het hoofdveld. Nou ja, ze schoppen elkaar naar de puinpoeier… En de leerkracht staat er semi-overspannen bij kinderen naar binnen te sturen die vervolgens doen alsof ze doof zijn. En natuurlijk wordt het park weer overgenomen door alle kynologische keien. Die nog steeds niet snappen dat wanneer je je trouwe schijtfabriek aan een uitlooplijn van tien meter hebt, dat het dan wellicht handig is om dan ook aan het juiste kant van het pad te gaan lopen. Dit zodat de kleine stukjes die nog niet door gemeente karren zijn versperd, geen hindernisbaan van scheerlijnen wordt.

Bootcamp

Ik ben sinds deze week dan ook in de overtuiging dat die zogenoemde Viking of STRONGMAN obstacle runs gewoon een uitvinding is van iemand die na een paar zonnige dagen door een park liep. Tot je enkels door de modder of hondenstront, over de uitlooplijnen en verveelde huisvrouwen van de BOOTCAMP springen die languit op het hoofdpad liggen te planken. Om de gemeentelijke groendienst medewerkers heen lopen zonder hun gevoelens te kwetsen. Terwijl je hier en daar een rondslingerend rozenharkje ontwijkt. En onderwijl je dit alles doet moet je continu bedacht zijn op laag overkomende frisbees, honkballen, voetballen, basketballen, goaltjes, hockeysticks en meer attributen die door de M.O.Kken (moeilijk opvoedbare kinderen) naar elkaar worden gegooid.

 

Ja, het is duidelijk weer voorjaar. Na de wet van Murphy is het hoog tijd voor een andere trainingsplek!

Tot volgende week,

Jowan

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *