Overload! WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Overload!

Dat wat begin deze maand een spannend momentje had moeten worden, begon met een zware tegenvaller. Eindelijk zou het maandelijkse weegmoment gebeuren op een professionele schaal die alle informatie die van belang was in één oogopslag zou tonen.

Zou! Want toen ik eenmaal op de betreffende schaal ging staan gaf het ding slecht twee letters weer ‘OL’, beter bekend als Overload. De schaal had een maximum draagkracht van 150KG en dat wat ik na de feestdagen al freesde bleek waarheid. Ik ben aangekomen.

 

Thuis op het gammele glasplaatje gaf de teller deze maand 154,2KG aan. Dat is over een periode van twee maand 6 kilo er bij. Erg teleurstellend maar ergens ook niet verbazend. Tot eind november was ik nog bijna 8 uur per dag actief aan het bewegen en met de voeding strak op lijn. December bracht de feestdagen en vakantie periode waar regelmaat in eten en beweging ver te zoeken was. En januari ging qua eten wel weer netjes maar was door het verslechterde weerbeeld voor beweging buiten de deur niet echt bevorderlijk.

Hemelvaartsdag

Ik ben weliswaar niet terug bij af. Maar ik zal toch wel een paar tandjes moeten bijschakelen wil ik rond Hemelvaartsdag niet voor piet snot een klein kapitaal verbrassen aan een dagje Efteling. Een target dat ik mezelf heb gesteld om daar weer gewoon in een achtbaan te passen is toch soort van een mindfuck. Er kan voordien niet gepast worden dus het is echt het moment dat ik de veiligheidsbeugel probeer te sluiten wanneer ik er achter ga komen of het gelukt is. Of dat ik er weer een “walk of shame” door het volk richting uitgang mag doen. Nog maar te zwijgen dat je dan ook nog met zo’n onbehoorlijk kutgevoel een dag in zo’n park mag hangen. Zonder de dag van een ander te verpesten. Er hangt voor mijn gevoel dus behoorlijk wat vanaf.

 

We gaan er komende maanden dus weer goed tegenaan. Vanavond is mijn laatste avond waarin ik mezelf nog iets extra’s gun. Tenslotte is vannacht (lees afgelopen zondagnacht) de Superbowl, een sportevenement dat ik al jaren lang trouw kijk. Dan wil ik niet op een selderijstengel moeten knagen. Kijken wat volgende maand de uitslag zal zijn. Ik heb vernomen dat Carina ondertussen een nieuwe schaal heeft aangeschaft waar ook kleine olifantjes op gewogen kunnen worden, dus dat mag geen problematiek meer geven. .

 

Groetjes Jowan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *