Aanhouder wint!WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

De aanhouder wint!

Volgende week is het weer zover, het maandelijkse weegmomentje. Daar waar ik normaliter in m’n blote reet en ingehouden adem met fotocamera in de aanslag op de randjes van een €15,- euro kostende glazen weegschaal van de Blokker balanceer,in de hoop geen slagaderlijke bloeding op te lopen, gaat hier vanaf komende week verandering in komen. De weegmomenten gaan wel gewoon maandelijks gebeuren. Alleen ga ik dit vanaf komende week bij Powerteam! in de praktijk doen. Alwaar mijn zwaarlijvigheid niet meer alleen door middel van gewicht gemonitord gaat worden.

Ook worden vetpercentages en spiermassa gemeten, door middel van een elektrische puls. In de visserij sinds kort verboden omdat volgens de Fransen de bodemvissen al gebakken in de netten belanden. Maar volgens Carina volkomen veilig voor mij. Mocht u mij komende week dus nogal lastig zien lopen kunt u er vanuit gaan dat mijn voetzolen verschroeid zijn.

Vreemd eigenlijk… Hoe vergevorderd de techniek tegenwoordig is dat we door middel van een zwakstroom pulsje belangrijke gegevens van een lichaam kunnen meten. Zo ook toen ik een tijdje terug een hartfilmpje moest laten maken. Een stel zuignappen worden je opgebracht en nog voordat de laatste goed en wel bevestigd is, is het filmpje ook al gemaakt. En weten ze je precies te vertellen of je rikketik de afgelopen tijd iets van een storing heeft gehad.

Stress en spanning na vakantie

En zo lijkt het eigenlijk overal te gaan tegenwoordig. Kom bij een arts en binnen 5 minuten sta je weer buiten met een receptje. Onderlinge contacten gebeuren tegenwoordig vaker via app dan oog in oog en wanneer je de supermarkt inloopt zijn het gros van de producten van dien aard dat je volgens zeggen binnen 5 minuten een warme maaltijd op tafel hebt. Nergens nemen we nog echt de tijd voor, alles moet snel en gehaast. Zelfs wanneer we op vakantie gaan, dat toch echt bedoeld is om tot rust te komen, moet er zoveel mogelijk aan activiteiten in die 14 dagen worden gepropt om maar het maximale genot uit je geld te halen. Veelal komen we met nog meer stress en spanning terug van vakantie dan waarmee we heen gingen.

Het is dan niet voor niets dat stress en hartfalen nog altijd doodsoorzaak nummer één is. Zelfs qua slaap schijnen volwassenen steeds meer in te leveren. Vooral mensen met een lager opleidingsniveau. Interessante programma’s beginnen tenslotte pas halverwege de nacht en willen we toch zien om in de kantine of tijdens de schaft op het werk mee te kunnen praten. Zit je op een kantoor of in management functie heb je glij-uren en begin je gewoon wat later, maar de tegelzetter zijn wekker rammelt wel gewoon rond een uurtje of half zes.

Zelfs al zou je willen is het dus voor de meeste mensen niet eens weggelegd om een gezond leefpatroon te volgen en afdoende rust te nemen. Er is gewoonweg geen tijd voor. Ik ben dan ook blij dat ik de afgelopen week mezelf de tijd heb gegund om een en ander uit te zoeken en in mijn recept te verbeteren waardoor ik nu met een kleine 2 minuten werk per dag, tenminste in het weekend al kan genieten van mijn eigen gebakken broden. Na dat abstracte kunstwerk van vorige week beginnen ze nu daadwerkelijk op brood te lijken. Een druppel op de gloeiende plaat maar het is wel een begin. Uiteindelijk is het toch de aanhouder die wint.

 

Tot volgende week

Groetjes Jowan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *