WEIGHT FOR IT! Afslanken met en door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

AFSLANKEN VAN HET KASTJE NAAR DE MUUR!

Ik had jullie deze week graag verteld over een prima week afslanken in het zonnetje, lekker fietsen in het buitengebied en wandelen in de bossen, weloverwogen maaltijden en dat ik er een geweldig gevoel aan over had gehouden. Dit is echt wat ik graag aan jullie willen vertellen… Maar hoe anders is de realiteit. Mijn fiets staat nog altijd bij de fietsenmaker. Iets wat een dagje zou gaan duren neemt onderhand al twee weken in beslag. Ze drukten mij op het hart dat ze mij zouden bellen wanneer het probleem was opgelost. Kennelijk heeft Glanerbrug nog geen telefoonaansluiting!

Ik heb mij deze week dus maar weer toegelegd op het lopen… Iedere dag minstens mijn tien kilometer. Maar ik moest er voor mezelf toch iets naast vinden om mezelf in beweging te houden. Je kan tenslotte ook maar zoveel kilometer lopen voordat je voeten pijn gaan doen, en iedere dag op een halterbank liggen eindeloos oefenen met gewichten is ook niet zo goed als dat je zou denken.Afgelopen week heb ik mezelf dus maar toegelegd op het bouwen van een wandkast!

Powerteam! Afvallen in Enschede

Aanschouw het resultaat van de motivatie om te klussen!

Je zou het niet denken, maar eigenlijk is iedere vorm van beweging waarmee je patronen doorbreekt eigenlijk best goed voor je lijf. Helemaal wanneer je net als ik je bouwmateriaal bij de bouwmarkt 2 kilometer verderop weghaalt. Gewoon een zware platenkar vol pakken met meubelpanelen en deze vanaf de bouwmarkt naar je huis worstelen en nadien natuurlijk netjes terug brengen. Dat zijn 4 wandelingen waarvan 2 met een kar die alle kanten op wil, behalve daar waar jij heen wil.

Na zo’n dagje voel je spiertjes zoals je ze nog nooit gevoelt hebt. Voeg hier temperaturen aan toe zoals wij ze afgelopen week hadden… Het luie zweet komt absoluut los. Hier moet je toch wel van afslanken?Ook het slepen, meten, zagen en schroeven van panelen en het frezen van sleuven zijn eens een afwisseling van het bankdrukken. En niet te vergeten, het schoonmaken.

Wanneer je in een woontoren woont heb je niet zoveel ruimte om te klussen, al had ik het frezen van sleuven met een bovenfrees beter op het balkon kunnen doen. Alsof er een stofbom afgaat in je woonkamer. Ah well, ik vond het ook al zoiets om op een zonnige zaterdag mijn buren naar binnen te jagen met wasgoed en al…. En het is een stok achter de deur om toch eens de ramen te lappen. Wanneer ik nu naar buiten kijk is Enschede net een levendig Mars landschap. 😉

Dinsdag maar eens een telegram richting Glanerbrug sturen, hopende dat ze het mysterie van het wiel hebben weten op te lossen alvorens ik het zelf doe. Mijn geduld begint zo langzaamaan namelijk aardig op te raken. Volgende ronde knoop ik er gewoon motorspaken in. Kijken of ze dan nog willen knappen.

Tot volgende week
Groetjes Jowan.