Weegmomentje van de maand WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Weegmomentje.

 

Afgelopen maand was een maand waarin ik een aantal weekjes dacht goed ziek te zijn, griep, manfluenca, geef het maar een naampje. Alleen duurde het nu weken in plaats van een dag of twee. Het leek er ook niet op dat het beter ging. Als ik ook maar even energie had en mijn training weer oppakte, ging het meteen weer bergafwaarts. Achteraf ben ik er gelukkig achter gekomen dat het geen verkoudheid of iets was. Nee, laat het maar aan mij over om zonder er erg in te hebben mezelf stelselmatig te vergiftigen… Lang leve de etherische oliën die je hut zo heerlijk laten geuren. Vier weken niet slapen, darmen op een totale shutdown, chronische koppijn. Een lever die niet doet wat die moet doen en geen koorts te detecteren. Alles om een geurbrandertje dat ik op m’n kamer had gezet. Toen ik het ding uiteindelijk, tijdens een rondje grondige opruiming, richting keuken heb verplaatst, kon ik spontaan weer slapen als een os. Binnen drie dagen kwamen de darmen ook weer op gang. En na een weekje was de energie ook weer terug. Maar goed, een maand volledig in de lappenmand, dat heeft gevolgen.

 

Gewicht               :  138,3KG  Dit was vorige maand 138,4 KG. 100gr minder dus.

BMI                      :     39,1PT  Dit was  39,2PT      Dus 0,1PT minder.

Lichaamsvet       :     34,6%   Dit was   31,4%       Dus3,2% meer

Spiermassa         :     86,1KG Dit was   90,35KG   Dus 4,05KG minder.

Spierkwaliteit     :     50  MQ Dit was   52 MQ     Dus ook 2 minder.

Botmassa            :      4,4KG  Dit was   4,6 KG      Dus 0,2KG minder

Visceraalvet       :     18,5LV  Dit was   17LV         Dus 1,5LV extra

 

Al met al hebben lichaamsvet en spiermassa volgens de meting met ongeveer 4KG stuivertje lopen wisselen. Maar gezien er vorige maand ook ineens een piek was in spiermassa en een val in lichaamsvet, heb ik zo’n vermoeden dat door mijn kwakkelende lichaam de metingen niet echt zuiver zijn. De techniek staat voor niets, maar kan natuurlijk niet anticiperen op een lichaam dat in survivalmode zit. Ik trek mij van deze weging niet teveel aan en kijk volgende maand wel weer wat de meting zegt. Met twee pieken aaneengesloten hou ik het wel bij de middenweg. Volgende maand zal meer duidelijkheid geven.

 

Groetjes jowan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *