Verjaardag WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Verjaardag

Daar ben ik weer! Vorige week even geen column in verband met mijn eigen verjaardag. Zo’n dag dat je toch al druk bent met van alles en nog wat. Dus een column schrijven zat er even niet in.

Een week die er dan natuurlijk ook meteen weer inhakt. Taart, snoep en alcohol. In principe alles wat niet echt gezond is, want ja… Laten we eerlijk wezen. Een verjaardag met een bakje studentenhaver en Quinoataart is gewoonweg niet het zelfde. Da’s net zoiets als een vegetarische barbecue. Je staart toch een beetje door een leeg rooster naar gloeiende kooltjes, Denkend aan wat had kunnen zijn, terwijl je op een stengel selderie staat te knagen.

Ach, het hoort er allemaal bij en ik ga er ook niet echt wakker van liggen. Mijn training is weer zo goed als op pijl na een maand van niets kunnen doen. Ik heb de training weliswaar niet geïntensiveerd ten opzichte van de maand daar voor. Maar aan een maand niets hebben kunnen doen merk je wel dat er niet veel nodig is om spieren en conditie kwijt te raken. Ik heb het echt stapje voor stapje weer op moeten zetten om tot mijn oude niveau te komen. En eerlijk gezegd ben ik er nog steeds niet helemaal.

De strijd tegen de kilo’s

Maar goed. De strijd tegen de kilo’s is dan ook meer een marathon dan een sprintwedstrijd. De clou is om over de eindstreep te komen. Hoe lang je daar over doet, is een heel ander punt. Wat dat betreft ben ik al voorbij het punt dat ik absoluut wou behalen. Dus te klagen heb ik niet.

 

Voor nu laat ik het hier even bij. Er ligt nog een berg wasgoed op mij te wachten en de vrouw en ik gaan dadelijk nog even naar de Holterberg voor een wandelingetje van zo’n dertien kilometer. En om haar nu te laten wachten… Neh, dat doe ik maar niet. 😉

 

Tot volgende week!

Groetjes Jowan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *