Terugblik! Weight for it! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Terugblik

 

Volgende week is het weer tijd voor het maandelijkse weegmoment. Eigenlijk wordt het deze keer een bijzondere want het is dan precies een jaar geleden dat ik mijn vorderingen in deze column ben gaan delen. We gaan dus kijken wat de vooruitgang over het hele jaar is geweest.
Zo, even snel een terugblik op een jaar van gecontroleerd afvallen. En valt het mij op dat ik überhaupt zo ver gekomen ben!

Een jaar geleden liep ik amper één rondje in het ‘van Heekpark’ en zou ik het nooit voor reëel aannemen dat ik nu, één jaar later gemiddeld 60 kilometer per dag af zou leggen. Toen bestonden mijn voeten uit een aaneenschakeling van blaren en wondvocht en liep ik op schoenmaat 49.5! Nu zit ik ruim in een maatje 48 en ben ik eigenlijk al weer aan een kleiner model toe.
Ook qua kleding zijn de verschillen goed merkbaar geworden. Gelukkig had ik nog een knappe voorraad aan te kleine kleding die mij onderhand weer prima past, anders was afgelopen jaar een prijzige aangelegenheid geworden.

Buitensport

Het voordeel van buiten sporten is dat je niet die maandelijkse contributie aan een sportschool hoeft te voldoen. Nadeel is wel dat je onder aan de streep niet veel goedkoper uit bent want je moet wel meer sportkleding hebben die tegen de elementen beschermt en qua schoeisel verslijt je ook veel meer op een lap asfalt dan op een lopende band. Helemaal wanneer er genoeg gewicht op drukt. Mijn eerste setje sportschoenen was binnen twee maanden tot op de voetzolen afgesleten.
Qua fitheid ben ik natuurlijk ook een hoop vooruit gegaan. Daar waar ik tot iets meer dan een jaar geleden nog moe werd aan de gedachte alleen om iets te gaan ondernemen, zit ik nu helemaal niet meer in die flow en heb ik veel meer zin en energie om dingen te ondernemen.

Veelbewogen jaar

Deze week is het voor mij dus eigenlijk een afsluiting van een veelbewogen jaar. Ik neem het er dan ook even een weekje van om vanaf volgende week weer vol frisse tegenzin tegen aan te gaan en te beginnen met het tweede deel van mijn gevecht tegen de kilo’s. Want ja…, ondanks de vele voordelen, is leuk toch nog echt anders.

Groetjes Jowan

Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *