Powerteam! dagboek deel 3 (eten, beweging en afvallen op vakantie)

Eten, beweging en afvallen tijdens vakantie: Powerteam! Enschede in Miami

 

Goedemiddag Powerteamers!,

hierbij deel ik met jullie het derde, en tevens laatste, deel van ons  reisjournaal; Powerteam! on tour dagboek deel 3.

We zijn na al onze avonturen inmiddels gearriveerd in Miami, waar wij onze laatste vijf nachten zullen doorbrengen. Miami… een bruisende multiculturele stad waar vooral veel Spaans wordt gesproken door de vele Cubanen. We hopen dat hier de leefstijl iets gezonder zal zijn, want we snakken naar vitamientjes. Gezond eten, wat heel duur is in Amerika.

Het eerste wat ons opvalt aan de mensen is dat er een groot contrast aanwezig is. Niet alleen qua status (rijk en arm). Ook qua lichaamsbouw. De mensen zijn hier of morbide-obees of ontzettend afgetraind. Het wordt ons al snel duidelijk waarom…. Het is hier vreselijk duur als je probeert een (volgens Nederlanders) redelijk gezonde leefstijl er op na te houden. Dit is alleen weggelegd voor mensen met geld, veel geld! Op een gezond gewicht blijven middels beweging is mogelijk, maar afvallen is ronduit moeilijk.  Een hamburgermenu kun je overal makkelijk krijgen rond de 4 dollar. Met gratis refill! Frisdrank dan, he! Met chloorsmaak uiteraard.

Alles werk hier met postmixinstallaties waarbij kraanwater wordt gebruik. Op sommige plaatsen komt de chloordamp letterlijk je neus uit. Het lijkt er op dat de inwoners het hier gewend zijn.  Wij Nederlanders hebben het maar goed met ons schone, lekkere en vooral goedkope water! Want voor spa rood/blauw ben je echt een rib uit je lijf kwijt na 2,5 week Florida!

Beweging

Uiteraard zijn er ook goede stappen genomen, bijvoorbeeld dat elk restaurant het aantal calorieën per maaltijd op de kaart vermeld. Maar ook de gratis openlucht-gym op Southbeach. Deze is voor iedereen toegankelijk. Arm of rijk. Het ziet er mooi uit. Mensen van allerlei culturen, met allerlei huidskleuren die samen trainen en elkaar helpen. In de zengende hitte. En toch zorgeloos. Geen discriminatie, gewoon samen!

De hele stad is sowieso van iedereen. Franstalige Haïtianen, Spaanstalige Cubanen en Engelssprekende Amerikanen en vele toeristen. Body-language is hier erg belangrijk en iedereen is bereidwillig je hier te helpen of ongevraagd goedbedoeld advies te geven. Powerteam! is erg benieuwd naar de effecten van de opluchtgym die Decathlon op dit moment aan het plaatsen is in het centrum van Enschede.

Sporten met Powerteam! uit Enschede In Miami

 

Ontbijt in Miami

Eigenlijk beginnen al onze dagen hier hetzelfde. Proberen wat fatsoenlijks aan ontbijt te scoren (beleg kennen ze hier niet echt op een boterham in ons hotel aan Ocean Drive). Een enkele keer zijn we net op tijd nog wat fruit te hamsteren. Aan vette wafels met ahornsiroop geen gebrek. Evenals muffins en 6 soorten cereals en mierzoete sapjes waar je kramp van in je kaken krijgt 😉

Dan vervolgen we dagelijks onze weg naar het strand. De badlakens kunnen we netjes elke dag van het hotel krijgen, samen met een waarschuwing ons goed in te smeren en een parasolletje. Vriendelijk personeel. We zijn best verwend in ons hotel Ocean Five. Het blijkt zo te zijn dat zij één van de schaarse hotels zijn die speciaal een ontbijtje voor toeristen verstrekken.

Powerteam!@ Miami

 

We pakken keurig elke dag wat vitamine D op het strand, proberen ons staande te houden in de golven, zwemmen en zoeken naar de mooiste schelpen. Uiteraard goed ingesmeerd. De waarschuwing was niet voor niets. Het verbranden gaat hier erg snel. De mensen zoeken allemaal contact met elkaar op het strand. Je krijgt niet echt de kans om alleen te zitten of je eenzaam te voelen. Dat is even wennen. Dan besef ik me dat we ergens toch wel een beetje een stug volkje zijn.

Ondertussen vliegen grote vliegtuigen langs met aanbiedingen van clubs, waar diverse bekende zangers optreden,op enorme doeken. Niks bijzonders zou je zeggen tot het volgende vliegtuig overkomt. Met propaganda voor wapens. Terwijl kinderen op het strand spelen. En dat terwijl mannelijke Europeanen gewaarschuwd worden niet in strakke zwembroekjes te lopen i.v.m. die zelfde kinderen. Pfff Lange leve ons Nederland!

Taco’s in Little Havana

Miami bestaat uit veel heel verschillende gedeelten. Zo zijn we naar little Haïti geweest. Wat een armoe en een verschil met de luxe en rijkdom die je ziet op Ocean Drive. De mensen zijn hier straatarm en hebben tralies voor de kleine gekleurde armoedige huisjes. Het voelt er niet veilig, dus we vertrekken ook maar snel. Dan maar door naar Little Havana met de beroemde 8th street (Calle Ocho). In het Dominopark zitten Cubaanse  mannen aan kleine tafeltjes vol overgaven domino te spelen. Kleine winkeltjes en restaurantjes sieren het straatbeeld. Luxe is het hier niet , maar wel gezellig!

We besluiten hier eens te gaan kijken bij Taco Bell. Een burrito of taco gaat er immers wel in. De maaltijden zijn vers en zeker niet ongezond te noemen. Ook zijn ze niet duur! Enige nadeel is dat je er alleen frisdrank bij kunt krijgen. Dan maar icetea. We komen erachter dat de icetea hier nog zelf gezoet moet worden met suiker, dus wees gewaarschuwd. 🙂 We blijven tot in de late uurtjes cultuur snuiven in het zwoele gezellige Little Havana. Daarna uitgeput in onze koele hotelkamer. Morgen weer een dag!

Sport en spel

Uiteraard zijn we in onze tijd in Miami ook op andere plekken geweest en hebben o.a. veel plekken bezocht die zijn in de hitseries Miami Vice en Dexter. Het is heel bijzonder om zelf op zo’n herkenningspunt aanwezig te zijn en ik kan dan ook niet wachten om de series nog eens een keer te bekijken! Het voelt geweldig om nu echt tot rust te komen, dingen te zien / leren en ondertussen in beweging te blijven. Over beweging gesproken….

Zo brachten we een bezoek aan het basketbalteam in het Miami Heat Stadion (American Airlines Arena). Normaal parkeren onder het stadion 5 euro voor de hele dag. Hartje binnenstad! Koopje vergeleken met de parkeertarieven in Enschede! Helaas wilden we later die week daar nog een keer parkeren en waren precies op dat moment de playoffs aan de gang! 20 euro voor een plek ver buiten de arena. Smart business! 😉 De bewakers bij de arena zijn erg streng in de controle, maar daarna maken ze ze zeker tijd voor een heel vriendelijk praatje.We hebben in de fanstore uiteraard nog wel wat mooie kledingstukken gescoord.

Greater Miami

We zijn ook naar de buitenwijken van Miami geweest( Greater Miami). In Coconut Grove heb je hele lanen vol met palmen en heeft iedereen en villa met standaard een Porsche op de uitrit. Het is er erg rustig en groen. In Coral Gables daarentegen heb je dezelfde rijkdom, maar zijn de lanen nu gevuld met mangrovebomen met lange lianen. De villa’s worden omheind met lage muurtjes van koraalsteen. Ook zijn de dieren hier wel 4 keer zo groot als in de rest van Miami. Grote hagedissen bekijken je van dichtbij, terwijl ze op hun achterpoten blijven staan. Maar ook een onaangename verassing toen we een bezoek brachten aan de toiletruimte in het grote park naast de golfbaan.  Veel, heel veel kakkerlakken! Waarvan één in de wc. Dus was 8 tot 10 cm groot! Tijd om Coral Gables te verlaten dus! We gaan wel bij Denny’s in Miami een gezonde hap eten. Zeer goed te doen!

Vergelijk foto 1 en 2 eens… 😉

The place to be!

Wil je actie? Dan zorg je dat je ‘s avonds op Ocean Drive bent met vele discotheken en mooie barretjes in het Art Deco district. Wil je rustig winkelen? Dan ga je naar de Bayside Marketplace, waar het ook leuk is om een gezonde smoothie te nemen bij het Hardrock Café. Ze zie je de skyline ook mooi bij daglicht. Bij het HardRock Café ligt teven het Bayfront Park waar veel concerten worden gegeven in het openlucht-amfitheater. Overdag wordt er veel yoga gegeven met op de achtergrond Caraïbische muziek.

Je kunt natuurlijk ook gewoon op het strand blijven, waar je elke dag weer andere dingen vind. Zoals zeesterren 🙂

Dynamisch Miami

Miami is een dynamische stad, waar je veel meemaakt. En waar veel gebeurd is, voornamelijk tijdens en na orkaan Irma. Vandaar dat je er ook veel politie ziet. Hele crime scene units rukken uit na een steek- of schietpartij. Wij liepen langs een ijssalon, die hermetisch werd afgesloten. Niemand mocht eruit. Een verhoor voor iedereen. Acht auto’s met zwaailichten. Een ambulance van de brandweer stond voor de deur. Deze werd later onder begeleiding van grote zwarte geblindeerde wagens met spoed vervoerd. Je zult maar in de ijssalon een ijsje halen en ‘s avonds je vliegtuig moeten halen.

 

 

Voldaan van alle indrukken terug naar Enschede

Onze tijd zit erop in Miami. Het is tijd om naar huis te gaan. We hebben hier in zeer korte tijd veel gezien en meegemaakt. De mensen zijn aardig, hoe arm ze ook zijn. Ze zijn niet verbitterd en hopen op een beter leven. We mogen in Nederland zeker dankbaar zijn voor alles wat we hebben. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend als je hier bent in het buitenland. Vooral de eerste levensbehoeften niet, zoals gezond eten! Wil je afvallen? Dan krijg je het hier niet makkelijk. Al worden er grote stappen gemaakt op dit gebied. Hieronder een link die Amerika in het kort beschrijft:

https://www.dreamtravels.nl/amerika-in-het-kort

 

Wat hebben we geleerd van deze reis? Vooral genieten van de dingen om je heen en bij jezelf te bedenken hoe goed we het hebben in Nederland. Amerika, je bent een mooi land. Wij komen zeker terug.. Maar eerst even lekker en gezond eten in Nederland! Het is weer tijd om aan de slag te gaan. Powerteam! heeft in Nederland ook nog heel wat werk te verzetten.  Mensen in heel Twente een gezonde leefstijl aanleren en daarbij begeleiden.  En voornamelijk een betaalbare manier van afvallen in Enschede!  Dag Florida, dag Miami Bye bye!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *