Opstartproblemen: WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Opstartproblemen

Het is ondertussen al weer twee weken geleden dat de lekkernijen rijkelijk over tafel gingen. De nodige alcoholische versnaperingen en oliebollen niet te vergeten. Al de uitgebreide gastronomische hoogstandjes op het Gourmetstel en de sfeer van dennennaalden uit een potje etherische olie. Tja, geen echte boom in mijn huis. Alleen de gedachte dat ik rond hemelvaart nog steeds dennennaalden tegen kom maakt mij al helemaal panisch.

De lichtjes zijn onderhand allemaal weer ingepakt, de rijen bij de afhaalchinees staan weer opgesteld in rijen van drie en ook ik ben weer terug op het normale patroon. En eerlijk, ik vind het geen hol aan!

Eigenlijk best raar om te ervaren dat wanneer je twee weken toegeeft aan toetjes, snoepjes en andere lekkernijen, je nadien gewoon moeite hebt om weer in goede gewoonten terug te vallen. Wellicht van de grote hoeveelheid suiker die ik nu niet meer binnen krijg. Die meuk is echt zo verslavend als de pest.

Chagrijnige koppen

En ook tijdens mijn trainingen merk ik het. Twee weken amper de ene voet voor de ander zetten om vervolgens weer full-pull 60 kilometer per dag te doen gaat je niet (of juist wel) in je kouwe kleren zitten. Koud, guur nat en al twee weken lang chagrijnige koppen op mijn dagelijkse route. Alles is weer als vanouds en zo te merken had het gros dit jaar als goed voornemen om er de spreekwoordelijke pest in te hebben.

Ik lach er maar vrolijk om. Kuddegedrag is nooit mijn ding geweest dus hoe meer volk ik met een pesthumeur ik tegen kom des te vrolijker ik wordt. Maar ja, leg dat maar eens uit wanneer de regen met bakken uit de hemel valt. En je staat compleet verrot geregend bij een stoplicht met een glimlach van oor tot oor 🙂

Ik weet zeker dat aardig wat mensen zich de afgelopen weken hebben afgevraagd wat voor een tic mij heeft getroffen. Nah, nog twee weken tot ik al weer op de schaal mag gaan staan (korte maand) dus ik moet er nog even stevig tegen aan.

Tot volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *