Niemand is een binnenmens! WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Niemand is een binnenmens!

Nou, afgelopen week ben ik toch echt zoveel mogelijk binnen gebleven wanneer het op sporten aankwam. Grijs, koud en nat weer vallen niet echt onder mijn beeld van ideale omstandigheden maar daar laat ik mij doorgaans niet door tegenhouden. Toch heb ik afgelopen week maar even een pas op de plaats gemaakt en mezelf beperkt tot binnen sporten. Mijn voordeel hierbij dat ik in een appartementencomplex woon van 8 etages en een halterbank in de woonkamer heb staan maken, zodat ik dan nog een gedegen work-out krijg zonder me schuldig te hoeven voelen dat ik niet genoeg beweeg.

 

Mocht je die luxe zelf niet hebben kan ik je ook aanraden om in de ochtend mee te hobbelen met ‘Nederland in beweging’. Vergis je niet, die oudjes hebben er nog best de pas in en ondanks dat ze kromgetrokken zijn van de Artritis, lijken ze het allemaal nog prima dat kwartiertje vol te houden. Ik hou het op het betere plak en knipwerk van de regie, want na 5 minuten van Olga Commandeur sta ik zelf al naar lucht te happen als een astma patiënt in de sauna.

 

Emotionele week

Afgelopen week was zeker niet mijn beste en meest effectieve. Een emotionele week waarin ik het overlijden van een van mijn zoontjes herdacht. Dat zijn van die dingen die blijven een impact op je hebben Ook nog zoveel jaar later…. Om de een of andere reden mis ik dan gewoon de drive om er vol tegenaan te gaan en ben ik meer bezig met zelfreflecties en gedachten aan wat was. Je relativeert zaken….En dan is een gezonde leefstijl, streefgewichten of het nastreven van een confectiemaatje in mijn geval toch wel één van mijn laatste zorgen.

 

Gelukkig val ik tegenwoordig niet meer in diepe depressies zoals ik dat in voorgaande jaren wel deed. Niet omdat de pijn en gemis met de jaren slijt… (Dat is volgens mij alleen maar een bemoedigende gedachte die mensen je op de mouw spelden zodat je iets hebt om naar uit te kijken) Nee, voor mij is het makkelijker geworden. Om de een of andere reden is het nu alleen zo dat sinds ik meer in beweging ben, intensiever sport en mijn lichaam( al is het met kleine stapjes) vooruit gaat, ik ook minder snel in negatieve gedachten terug val. En minder neiging heb in depressies te zakken. Iets waar ik in mijn leven structureel mee te maken heb gehad. Een groot deel van mijn leven heb ik “chemisch vrolijk” doorgemaakt.

Negatieve kloof

Nu dat ik sport en gezond beweeg merk ik dat die negatieve kloof waarin ik mij heel lang heb bevonden steeds verder van mij af komt te staan. Als ik mijn omgeving mag geloven ben ik een stukje prettiger in de omgang geworden. Wat dat betreft zijn “dikke mensen” niet half zo “gezellig” als dat de uitspraak beweerd. Ze zijn alleen stukken beter in het verbloemen van hun gevoel. En spelen de rol van clown veelal om de aandacht van de ware persoon af te leiden. Wat dat betreft is dat volgens mij wel de overlevingstechniek van veel corpulente mensen. Het is beter om de mensen om je heen te laten lachen dan dat ze om je lachen.

 

Groetjes Jowan.

Rouwverwerking van binnenuit

Rouwverwerking van binnenuit

Wil jij ook gecoached worden bij Powerteam?  Kijk dan nu voor alle mogelijkheden op https://www.powerteam-tidu.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *