Italiaanse tortilla- Powerteam!

Koken met Powerteam!

Op deze site worden de nieuwste recepten van Powerteam! gedeeld. Leuk voor mensen die willen leren beginnen met koken, maar ook voor voor diegenen die eens een keer een nieuw gezond recept willen uitproberen. Er worden recepten gedeeld voor mensen die willen afvallen, maar ook voor mensen die voedsel-allergieën  hebben, vegetariër zijn. Of natuurlijk gewoon gezond en lekker willen eten. Wij wensen je alvast veel kookplezier toe en bon appetit 🙂

Italiaanse tortilla- Powerteam!

Italiaanse tortilla- Powerteam!

1 Augustus 2018

Vandaag  Italiaanse tortilla

Het is al weken warm… En het lijkt erop dat daar binnenkort geen verandering in gaat komen.  Merk jij ook dat je eetlust minder is wanneer het warm is? En heb jij ook minder zin om uitgebreid te koken en boven dat hete fornuis te staan? Dan hebben we hier iets wat heerlijk smaakt. Geen zware kost is. Supergezond! En ook nog makkelijk is te maken! Wat wil je nog meer!

Wat hebben we nodig?

4 grote aardappelen

5 eieren

kwart courgette

4 kastanjechampignons

Halve puntparika

2 uien

3 teentjes knoflook

6 gemixte cherrytomaatjes

zout

peper

basilicum

olijfolie

Zo maken we het klaar!

Schil de aardappelen. En snijdt ze daarna in blokjes en breng de blokjes aan de kook in niet teveel water. Deze laat je een kwartier doorkoken. dan heb je mooi de tijd om de rest van de groenten te snijden op een koele plek. Als dit gebeurd is bak je de groente, behalve de knoflook, op hoog vuur aan. Dit doe je kort in olijfolie. (Kort , omdat olijfolie gaat walmen als het verhit wordt). Later pas de knoflook toevoegen (deze heeft de neiging snel te verbranden).

De gekookte aardappelstukjes laat je in een vergiet uitlekken. Ondertussen kluts je de eieren in een beslagkom. Voeg zout, peper en basilicum toe aan het mengsel.

De aardappelstukjes doe je bij het eimengsel in de beslagkom. Als je deze goed vermengd hebt, mag ook de gebakken groente erdoor. Wederom goed vermengen!

In een ruime koekenpan laat je olijfolie warm worden (niet heet!). Daarna schenk je het mengsel in de koekenpan! Op laag vuur bak je de aardappel/groentetortilla licht aan. Dan doe je de deksel erop en laat je hem 10 minuten op de kleinste gaspit doorkoken (zodat het eimengsel stolt).

Na 10 minuten even kijken of alles gestold is. En anders nog even door laten koken met het deksel op de pan. Daarna maak je de tortilla een beetje los van de bodem en legt een groot plat bord op de koekenpan. In een vloeiende beweging zorg je ervoor dat de tortilla omgedraaid uit de pan op het bord komt. Daarna laat je deze terug glijden in de koekenpan en ga je 5 minuten de andere kant bruin laten worden.

Alora! Je Italiaanse tortilla is klaar! Je kunt deze eventueel ook heerlijk koud eten. Maar in de praktijk komt daar niks van terecht. Het is vaak al op voordat deze is afgekoeld! We zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Laat het ons weten!

Buon Appetito!

 

 

 

 

 

 

Recept voor macaroni tricolore

Macaroni tricolore

 

10-7-2018

Vandaag tricolore- macaroni met gele courgette

Na weken van tropische warmte zijn de eerste regenbuien een feit. Toch hebben we nog niet echt de behoefte aan zeer zware kost bij Powerteam. Daarom kiezen we vandaag voor tricolore- macaroni. Italian style!

Geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. En wanneer vegetarisch gehackt wordt gebruikt kunnen ook vegetariërs dit heerlijke Italiaanse gerecht maken. Dit is tevens een superkleurrijke maaltijd die door kinderen erg gewaardeerd wordt! 😉

 

Wat hebben we nodig?

Zakje tricolore Macaroni (naturel-spinazie-tomaat)

1 kleine gele courgette

1 grote rode ui

8 tomaten

4 zongedroogde tomaten

5 grote kanstanjechampignons

4 teentjes knoflook

takje peterselie

snufje oregano

2 blaadjes basilicum

2 eetlepels honing

1 eetlepel olijfolie extra vierge (extra vergine)

300 gram gehakt (vegagehakt)

Goudse kaas 48+ (20+ bij afvallen)

  • Wij gebruiken bij Powerteam! zoveel mogelijk biologische producten.

 

Kook de macaroni al dente. Maar gooi het kookwater achteraf niet weg! Want deze gaan we zo dadelijk nog gebruiken voor het indikken van de saus. Ondertussen snijden we de tomaten in kleine stukken. Ook de de zongedroogde tomaatjes snijden we fijn. Daarna doen we alle tomatenstukjes tezamen met het kookwater in een pan en brengen we deze aan de kook. Als deze kookt laten we deze op laag vuur met deksel doorkoken. Ondertussen snijden we de gele courgette, de kastanjechampignons en de rode ui in kleine stukjes. Ook de teentjes knoflook persen we.

Terwijl de saus pruttelt voegen we een snufje oregano toe en de blaadjes basilicum toe. Daarna de 2 eetlepels honing toevoegen.

Ondertussen bakken we het gehakt samen met de eetlepel olijfolie rul in een grote koekenpan. Daarna voegen we de gesneden gele courgette, rode ui en kastanjechampignons toe en bakken deze mee.  Dan peterselie en knoflook toevoegen en kort meebakken.  De ingedikte saus kan nu toegevoegd worden. Even met een deksel op de pan laten sudderen, zodat het gehakt sappig blijft. Voeg nu de saus met het gehakt in de kookpan bij de macaroni en roer deze goed door. En zie, ruik en proef het resultaat!!!

Nadat je het gerecht op de borden hebt verdeeld kun je deze presenteren met olijven, watermeloen en geraspte harde kaas 48+ ( voor mensen die afvallen 20+). De harde kazen zijn lactose-vrij.

Buon appetito!

 

 

 

 

 

 

 

 

18-4-2018

Koken met Powerteam!

Puree van peultjes, avocado en mint

Vandaag overheerlijke puree van peultjes, avocado en mint

Het peultjesseizoen is weer begonnen, dus gaan we vandaag een overheerlijke puree van maken. Dit recept kun je ook op een vegetarische manier maken! Super kleurrijk als bijgerecht bij aardappelen, vlees, vis of vegetarische vleesvervanger. En niet te vergeten makkelijk te maken, lekker en gezond! 😉

Niet onbelangrijk: dit gerecht is zowel geliefd door volwassenen als kinderen!

Wat hebben we nodig?

Verse peultjes

Halve doos biologische diepvrieserwtjes

2 Avocado’s

Mintblaadjes

Biologische honing

1 blokje kippenbouillon  (of groentebouillon: veggie)

Breng de peultjes samen met de bevroren erwten, 100 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Giet het vocht af.  Ontvel de avocado’s en doe het vruchtvlees in een blender. Voeg de gekookte groentemix toe. Voeg daarna 1 eetlepel honing en 3 mintblaadjes toe.  Daarna blenden tot een zachte puree. Je kunt eventueel na smaak nog een beetje citroensap toevoegen aan het recept als je de puree presenteert bij een maaltijd met vis.

 

Tast toe! We zijn benieuwd naar jullie reacties op dit recept ! 🙂