Illusie WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Een week verder, een illusie armer.

Hopende dat ik afgelopen week nog iets goeds van de grond zou krijgen qua training was dat ijdele hoop. Belachelijk, wat was het heet. Ik heb mezelf alle dagen wel netjes rond Enschede gefietst in de ochtend, maar eenmaal op de Sintelbaan merkte ik al snel dat het tempo er helemaal uit was. Even iets aanzetten om het hart op gang te krijgen en meteen brak het zweet aan alle kanten uit. En begon het uiteindelijk zelfs te duizelen. En net die ene dag na iets wat op een wolkbreuk leek en de temperaturen even wat minder waren, werd op de universiteit zo ongeveer alles afgesloten. Als gevolg van stormschade en de angst voor vallende takken.

Qua beweging was het gevoelsmatig voor mij dan ook erg teleurstellend.En qua eten heb ik het geloof ik wel goed gedaan. Gewoon mijn potjes gekookt en mijn maaltijden tijdig genuttigd, ondanks dat met deze warmte ook geen plezier is. Tenminste, ik heb met die hitte totaal geen trek, maar dat zal voor ieder anders zijn.

Gevoelsmatig is het ietwat deprimerend.
Ik weet nog hoe ik afgelopen winter over het ijs glibberde met een sjaal voor mijn gezicht en muts op m’n kop. En o ja,…Drie lagen katoen met een laag polyester er overheen om het maar warm te houden. Terwijl mijn tenen er langzaam afvroren. Hoe vaak ik die dagen heb vervloekt en om zon heb gesmeekt. Ik ben de tel kwijt geraakt. Nah, dit is wel weer een ander uiterste. Het zal we des Nederlander zijn om te klagen over het weer, maar dat is ook gewoon om iets of iemand te hebben om op af te reageren. Basaal gezien zuigt sporten gewoon ansicht.

Crossfit

Laten we wel wezen… De fanatiekelingen proberen je er wel van te overtuigen, maar wie vind het nu echt, echt, leuk?! Om zich bij weer of geen weer, binnen noch buiten, in het zweet te werken? Ik niet hoor! Ik hoor ze hier recht tegenover wel eens voor de deur praten bij de Crossfit hoe lekker ze het wel niet vinden… Ga toch een eind een fietsen joh!

Wat voor masochistische onderlegging moet je hebben om voor een klein kapitaal per maand rondjes om een kerk te rennen met een zandzak in je nek? Dat doe je voor het sociale aspect. Dat doe je omdat je anders net als ik dichtslibt. En dat doe je omdat je net als ik van je onontwikkelde baby-vet af wil. Of omdat je een lichaam wilt hebben zoals die gefotoshopte typetjes in de modebladen. Maar dat doe je niet, omdat je het “lekker vindt” om over straat te rennen met een zandzak in je nek. Wanneer je dat namelijk echt lekker vind dan raad ik je aan om ook eens suspension uit te proberen. Twee vleeshaken door je rug prikken waaraan je wordt opgehangen en dan rondslingeren. Zal je waarschijnlijk helemaal het einde vinden.

Nee. Sporten is niet lekker!  Een illusie! En hooguit leuker dan het alternatief. Want geloof mij. Midden in de nacht wakker schrikken, badend in het zweet en als een hyperventilerende zeekoe happend naar lucht van de slaapapneu en het vet dat je ingewanden kapot drukt. Da’s nog veeeeeel minder leuk!

Tot volgende, hopelijk minder warme, week!

Groetjes Jowan

Crossfit Powerteam!

Crossfit Powerteam!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *