Het trainingsprogramma: Weight for it! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Het trainingsprogramma

Afgelopen week bij de weging mooie berichten. Ondanks dat het totaalgewicht amper daalde toch goede spierontwikkeling en dus al met al een positief resultaat. Toch was ik al voornemens om iets in mijn trainingsprogramma om te gaan gooien. Want zo blijkt, wanneer je lichaam maar lang genoeg in het zelfde ritme draait, went het aan deze inspanning en verbrand het amper nog een fractie van de hoeveelheid vet als dat het in eerste instantie deed. En gezien het weer kon ik mij ook geen beter moment uitdenken.

Na toch alweer ruim een jaar iedere dag intensief te bewegen had ik het vermoeden dat het met mijn conditie onderhand wel snor zat. Nah, daar kom ik na deze week toch maar even op terug. Hier oefeningen op de mat en traplopen in de galerij valt mij na een weekje toch zwaarder dan gedacht. Ik voel ondertussen dan ook weer spieren waarvan ik niet had gedacht dat ik ze had.

Hier in de galerij van 8 etages zo heb ik mij uitgeteld, bevat de trap van begane grond tot aan de bovenste etage 143 treden. Tja, wanneer je jezelf maar lang genoeg zo’n trap op werkt, ga je toch iets doen om de aandacht af te leiden van het punt dat je naar lucht staat te happen als een astmapatiënt in een Finse sauna. Dan maar treden tellen.

Empire State Building

Met het oog op mijn doel, het beklimmen van de Flörly trappen, begon ik dus maar eens te rekenen. De Flörly trappen in Noorwegen zijn ’s werelds langste en hoogste met de hand gemaakte trappen ter wereld, en tellen de bodem van de Fjord tot aan de top 4444 treden. Wanneer ik hier dus mijn calculator op los laat kom ik er op uit dat ik:

Voor mijn training 31 keer en een beetje, zeg maar 32 keer hier de galerij op en af zou moeten klimmen!

Dat betekent dus 256 etages in totaal. Ofwel voor uw beeldvorming; dit is twee en half keer het Empire State Building op en neer!

Deze week kwam ik tot 5 van de 32 keer deze trappen op en af klimmen.

Dit was een beste eye-opener. Ik heb dus nog ongeveer een jaar de tijd om op een conditioneel punt te komen dat ik daadwerkelijk van 5 naar 32 keer klimmen moet, zonder dat ik met gierende hartkleppen boven kom. Ik heb dus nog een beste uitdaging voor de boeg.

Groetjes Jowan

Empire State Building

Empire State Building

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *