Happy Mary Berry everybody!

 

Mary Berry

Gisteravond was het dan weer zover! Jaarlijks viert Powerteam! met vrienden het Mary Berry festival in Januari! Onze Engelse vrienden kunnen uiteraard door familiaire verplichtingen geen kerst bij ons in Nederland vieren. Daarom hebben wij er gezamenlijk voor gekozen om kerstfeest in Januari nog eens dunnetjes over te doen. Tijdens het festival krijgt elke deelnemer 2 recepten van Mary Berry (een ultra-populaire Engelse kokkin die talloze kookboeken op haar naam heeft staan en diverse kookprogramma’s presenteert.) toegewezen. En van ons wordt verwacht van deze 2 recepten culinaire hoogstandjes te maken. Onze Italiaanse erwtenschotel en onze Brussles Sprouts vielen gelukkig zeer in de smaak! Uiteraard zijn wij van mening dat alle gerechten op zeer hoog niveau zijn klaargemaakt. Dus het was een culinair zeer geslaagde avond. Daarom  delen wij hieronder speciaal voor de liefhebbers van onze persoonlijke 2 gerechten delen wij hieronder de recepten. Bon appetit!

 

Gerecht 1: Brussles Sprouts voor 3 personen

 

Breng 500 gram gepelde spruiten aan de kook.

Dan snijdt je 10 dadels in stukjes en doe deze in een schaal. Voeg hier Amaretto en Grand Marnier aan toe. Laat het geheel 15 minuten intrekken.

Daarna bak 300 gram in stukjes gesneden bacon (zonder olie of boter) in een koekenpan. Giet daarna het vet af.

Voeg kort 100 gram gemengde (ongezouten) noten toe aan de bacon en bak deze op laag  vuur krokant.

Giet de gekookte spruiten af en voeg de gemarineerde dadels toe in de kookpan. Een paar keer goed omscheppen totdat alle stukjes (en de smaak) goed verdeeld is.

De spruiten met dadels presenteren in een schaal met daar als laatste de knapperige stukjes bacon en nootjes doorheen geroerd.

Een beetje peper naar smaak erover et voila!

Dit gerecht zorgt voor een smaaksensatie van zout, zoet en lichtbitter. Zelfs mensen die geen spruitjes lusten denken er vaak anders over na dit gerecht.

 

 

 

Gerecht 2: Italiaanse erwtenschotel (bijgerecht) voor 3 personen:

 

500 gram diepvrieserwten laten stoven in kippeboullion (2 blokjes)

Voeg vers gehakte tijm en mint (allebei 1 takje) toe aan de erwtjes

Fruit 1 ui en 2 teentjes knoflook en voeg deze samen met een eetlepel rauwe honing toe aan de erwtjes.

Erwtjes afgieten en in een schaal presenteren met een takje mint en tijm.

 

 

Eet smakelijk en tot de volgende Mary Berry!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *