De automatische piloot Weight for it! door Jowan Polderdijk

De automatische piloot

Zo af en toe heb je van die dagen waarop je volledig op de automatische piloot draait. En aan de eind van de dag niet eens precies weet wat of je nu eigenlijk allemaal hebt gedaan. Zo had ik bijna de hele afgelopen week.

Vanaf dinsdag ging het bij mij over van bewust meemaken naar de automatische piloot. Ik ben nogal een gewoontedier en op het moment dat mijn routine op de schop moet gaat het mis. de sintelbaan waar ik normaal mijn intervaltraining doe was volledig in beslag genomen tot het amfitheater aan toe. Overal kinderen van scholen uit de wijk die in het zonnetje hun sportieve bezigheden hadden. Op zich best leuk hoor, maar na kind nummer zoveel (vriendelijk) te woord te hebben gestaan over hoeveel rondjes je nog moet, heb ik het er wel een keertje mee gehad. De motivatie om bij deze temperaturen door te gaan is al niet bijzonder hoog, laat staan wanneer je niet in een ritme komt. De dinsdag en donderdag dus maar benut om andere langere wandelroutes uit te zoeken. Vanaf volgende week wil ik mijn dagelijkse wandelingetje namelijk gaan opkrikken van 12 naar 17 km.

 

Krachttraining hier in mijn krachthonk ging ansich ook prima, voor zover met gewichten slingeren in een ruimte zonder airco met deze temperaturen gaat. Maar die trappenhal…. Ik heb het maandag en woensdag gedaan, maar vrijdag kon ik het na de eerste 16 etages niet meer opbrengen.

De zon staat er al vroeg op hier. En met een trappenhal  waarvan de Zuidzijde volledig uit glas bestaat, ik kan je zeggen dat je er de moord stikt zo heet het er wordt. Weinig zuurstof omdat de woningbouw deugdelijke ventilatie in een trappenhal niet echt belangrijk vindt…En dan die lucht!!!

 

Deodorant

Kijk, wanneer je een beetje corpulent bent weet je dat je met deze dagen niet naar een veld van viooltjes ruikt, maar meer in de buurt komt van een stal vol rottende varkenskadavers. Is ook geen probleem, gewoon even een keer vaker afspoelen, goed afdrogen en desnoods wat talkpoeder gebruiken wanneer je huid de nodige plooien heeft. Beetje deodorant kan ook zeker geen kwaad. Maar geloof de verpakking niet dat één keer spuiten voor 48 uur volstaat. DIT IS NIET WAAR!

 

Maar laat er in dit complex een aantal tantes wonen die het niet helemaal begrijpen dat je bepaalde penetrante geurtjes niet camoufleert door de hele godvergeten inventaris van de ‘Douglas’ over jezelf heen te gieten alsof het prepareerbalsem is!

God nondeju! het was hier afgelopen week een lucht in het trappenhuis dat de verf van de kozijnen krulde! Ik stapte binnen en na de eerste 2 etages had ik al het gevoel alsof ik werd aangerand en er een bosje wilde bermbloemen door mijn keel werden geforceerd. Met dat ik weer op mijn eigen derde etage kwam, ben ik eerst onder en douche gegaan. Zo vies voelde ik me. Alsof mij m’n onschuld werd afgenomen. Ik schrobde om de stank van me af te krijgen, maar ze maken het water gewoon niet heet genoeg! En dan moet het komende week nog echt heet gaan worden. Nah, ik hou mijn hart vast!

 

Tot volgende week maar weer bij het weegmomentje.

Groetjes Jowan.

Zweten

Zweten

 

Wil jij ook afvallen bij Powerteam!?

Kijk dan voor alle mogelijkheden op https://www.powerteam-tidu.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *