Ieder begin is moeilijk WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Ieder begin is moeilijk

Ieder begin is moeilijk, zo ook wanneer je van je reguliere training overstapt op een geheel nieuwe insteek van sporten. Maar dat ik er na een week al weer mee zou uitscheiden… Dat is niet wat ik er van had gehoopt.

 

Tja, een week lang traplopen en wat krachttraining was al dat er nodig was om een oude rugblessure terug uit het verleden te halen. Maandag schoot het er in en sindsdien lig ik dus nu bijna een week al in stabiele zijligging op bed of bank Met slechts voorzichtige bewegingen tussendoor om niet helemaal te verstijven. Een trap oplopen, ghe. Ik moet eerst bij de trap zien te komen!

 

Rustiger

Gelukkig gaat het onderhand al weer wat beter en hoop ik komende maandag weer voorzichtig opnieuw te kunnen beginnen met trap en krachttraining. Maar ik zal toch een stukje rustiger moeten beginnen dan gehoopt. Tenslotte kun je nog zoveel willen, maar wanneer je lichaam niet meewerkt zal je dat moeten respecteren. Dat ene stukje waarin je op pad naar lichamelijke gezondheid niet aan voorbij kunt, is dat stuk waar je lichaam zijn grenzen duidelijk aangeeft. Tot hier en niet verder!

 

Ik kan er verder wel een langdradig verhaal van maken…Maar mits jullie willen weten wat je op tv of radio hebt gemist, heb ik over afgelopen week weinig te melden. Ik hoop dus dat ik volgende week beter nieuws voor jullie heb.

 

Groetjes Jowan.

 

Rugpijn

Rugpijn

Wil jij ook afvallen of voedingsadvies bij Powerteam!? Kijk dan op https://www.powerteam-tidu.nl voor alle mogelijkheden.

Het trainingsprogramma: Weight for it! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Het trainingsprogramma

Afgelopen week bij de weging mooie berichten. Ondanks dat het totaalgewicht amper daalde toch goede spierontwikkeling en dus al met al een positief resultaat. Toch was ik al voornemens om iets in mijn trainingsprogramma om te gaan gooien. Want zo blijkt, wanneer je lichaam maar lang genoeg in het zelfde ritme draait, went het aan deze inspanning en verbrand het amper nog een fractie van de hoeveelheid vet als dat het in eerste instantie deed. En gezien het weer kon ik mij ook geen beter moment uitdenken.

Na toch alweer ruim een jaar iedere dag intensief te bewegen had ik het vermoeden dat het met mijn conditie onderhand wel snor zat. Nah, daar kom ik na deze week toch maar even op terug. Hier oefeningen op de mat en traplopen in de galerij valt mij na een weekje toch zwaarder dan gedacht. Ik voel ondertussen dan ook weer spieren waarvan ik niet had gedacht dat ik ze had.

Hier in de galerij van 8 etages zo heb ik mij uitgeteld, bevat de trap van begane grond tot aan de bovenste etage 143 treden. Tja, wanneer je jezelf maar lang genoeg zo’n trap op werkt, ga je toch iets doen om de aandacht af te leiden van het punt dat je naar lucht staat te happen als een astmapatiënt in een Finse sauna. Dan maar treden tellen.

Empire State Building

Met het oog op mijn doel, het beklimmen van de Flörly trappen, begon ik dus maar eens te rekenen. De Flörly trappen in Noorwegen zijn ’s werelds langste en hoogste met de hand gemaakte trappen ter wereld, en tellen de bodem van de Fjord tot aan de top 4444 treden. Wanneer ik hier dus mijn calculator op los laat kom ik er op uit dat ik:

Voor mijn training 31 keer en een beetje, zeg maar 32 keer hier de galerij op en af zou moeten klimmen!

Dat betekent dus 256 etages in totaal. Ofwel voor uw beeldvorming; dit is twee en half keer het Empire State Building op en neer!

Deze week kwam ik tot 5 van de 32 keer deze trappen op en af klimmen.

Dit was een beste eye-opener. Ik heb dus nog ongeveer een jaar de tijd om op een conditioneel punt te komen dat ik daadwerkelijk van 5 naar 32 keer klimmen moet, zonder dat ik met gierende hartkleppen boven kom. Ik heb dus nog een beste uitdaging voor de boeg.

Groetjes Jowan

Empire State Building

Empire State Building

 

Weegmomentje Februari WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Weegmomentje Februari!

 

Het weegmomentje over de maand februari leek mij in eerste instantie een tegenvaller. Totdat ik mij iets verder in de cijfertjes verdiepte. Uiteindelijk toch nog dik tevreden. Bij deze:

 

Gewicht             : 140,60KG. Dit was vorige maand nog 140,90KG wat erg teleurstellend zou zijn.

BMI                     :  39,8  Pt.   Dit was 39,9 dus toch een tiende minder. But wait!

Lichaamsvet      :  31,0 %      Dit was 34,2%. Ik ben dus toch 3,2% vet kwijt!

Spiermassa        :  92,30KG  Dit was 88,15KG ik heb er dus 4,15KG spiermassa bij gekregen!

Spierkwaliteit    :  61 MQ     Dit was 55MQ dus ook de kwaliteit is een stuk beter geworden!

Botmassa           :   4,7KG      Dit was 4,5 KG. Ook hier heb ik dus 200 gram extra opgebouwd!

Visceraal vet     :  17,0LV      Dit was 18,5 LV. 1,5 punt minder dan vorige maand!

 

Dus ondanks dat ik ten opzichte van vorige maand maar 300 gram aan gewicht kwijt ben geraakt heb ik het al met al dus toch voor elkaar gekregen om bijna 4,5 kilo puur vet om te zetten naar spiermassa en een beetje botmassa. En dat in nog geen 30 dagen! Nah, dan ben ik toch dik tevreden.

Zo zie je maar hoe misleidend een simpele weegschaal kan zijn wanneer die enkel kilogram aangeeft. Je denkt geen hol op te zijn geschoten terwijl in werkelijkheid je grote stappen maakt.

Tel dit op bij het dagelijkse offer dat je brengt en het is niet zo gek dat veel mensen het niet volhouden het juiste pad te blijven bewandelen.

 

Tot volgende week maar weer! 🙂

Groetjes Jowan.

Weegmomentje Februari

Weegmomentje Februari

 

Wil jij ook afvallen bij Powerteam!?

Kijk dan voor meer info op https://www.powerteam-tidu.nl

All-you-can-eat ! WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

All you can eat!

Afgelopen week was er ene die ik niet graag snel weer een keer over doe. De maandag en dinsdag waren in principe prima op wat verdwaalde regenwolken na die mijn dagelijkse training een beetje verstierde. Het zit nu net in de overgang dat het te warm wordt voor mijn winteroutfit en eigenlijk nog net te koel om een kleine 4 uur buiten te zijn in enkel een joggingpak. Het is dus stevig aanpoten om op temperatuur te blijven. wanneer het dan ook nog eens zo miezerig en nevelig is dat je alsnog niet zeiknat maar je kleding wel verzadigd door de luchtvochtigheid, ben je toch blij met een hete douche en warme kachel bij thuiskomst.

Dinsdagavond was het voor het eerst weer in langere tijd dat we buiten de deur zijn wezen eten. Ik zal geen namen noemen maar het betrof zo’n “All you can eat” wok-restaurant. Ene waar we in het verleden wel vaker aten. Geen culinair hoogstandje of rijke diversiteit aan smaken maar gewoon lekker eenvoudig een kilo gesneden kip op je bord scheppen en door zo’n wok-kok met een kant&klaar sausje op laten bakken waardoor het nog ergens naar smaakt.Welbekend concept toch?!

Nah, bij binnenkomst was het al snel duidelijk dat de stofdoek al een tijdje met de VUT was, de scheap-ass plafondplaten die bruin uitgeslagen waren van de vochtkringen kennelijk nog niet aan vervanging nodig waren ondanks dat ze krom getrokken waren als een hoepel en de piepjonge bediening een portie enthousiast was om ons naar een tafeltje te begeleiden joh! Serieus, een lichaamshouding en gezichtsuitdrukking als een luie zondagsochtend puber die om 8:30 uur in de ochtend te horen krijgt dat hij z’n kamer NU schoon moet gaan maken, en dus ook met gelijkende tred vooruit schoof.

Spijt

Tijdens het eten, wat toch qua smaak altijd redelijk proeft door de hoeveelheid woksaus of knoflook/lente ui mix waarin het wordt bereid, viel het me op dat zowel de kip, biefstuk, vis, varkenslapjes, bitterballetjes en sperziebonen ongeveer allemaal dezelfde consistentie hadden. Ik heb er maar geen acht op gegeven want hey, ‘all you can eat’… Dan moet je niet te kieskeurig zijn. En god, wat heb ik een spijt gehad dat ik er zo gemakkelijk over heb gedacht.

Die zelfde nacht kondigde zich al aan wat uit zou monden op 3 dagen lang een innige relatie met m’n toiletpot. Vol aan de 100 meter dun, en spugen als een fontein. Ik ben wel eens slecht geweest van eten, maar dit was gewoonweg een full-blown voedselvergiftiging. Ondertussen nog wel geprobeerd om de dagelijkse gang van zaken door te laten gaan, maar energie was ver te zoeken.

Voorlopig maar weer gewoon terug naar zelf m’n potjes koken. Stukken goedkoper, beter van smaak plus dat daar nog nooit iemand ziek van is geworden.

Tot volgende week maar weer. Gaan we kijken wat het weegmomentje gaat doen.

All you can eat

All you can eat

 

Rondje Enschede WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Rondje Enschede

Afgelopen week was het dan eindelijk zover! Het eerste voorjaarszonnetje van het jaar!
Ik heb maar meteen van een nood een deugd gemaakt en op de fiets een ‘Rondje Enschede’ gedaan.
Nee, niet het rondje Enschede dat ik sowieso iedere dag al fiets…. Maar daadwerkelijk de officiële ‘Rondje Enschede’ route, die van die minuscule bordjes van 2 bij 5 centimeter die zo hier en daar verdwaald aan lantaarnpaal of balk geschroefd zijn.

Oké oké, Het is niet geheel vanuit mezelf gekomen… Het was een uitdaging in de Smart-app die al enkele weken in mijn lijstje stond te wachten op volbrenging. Ongeveer 58 kilometer lang langs de gemeentegrenzen van de stad. Ik was er niet echt voor in want tja, na 40 jaar in Enschede te wonen dacht ik het allemaal al wel eens te hebben gezien… Nah, ik kon er niet veel verder vanaf zitten.

Glanerbrug

Beginnend bij het Twente Stadion over de universiteit en langs de waterzuivering van vitens… Dat deel kan ik wel dromen. In mijn jeugd was dat ongeveer de speeltuin. Niets nieuws hier dat ik niet eerder had gezien. Maar van daaruit was het ook wel redelijk gedaan met de echt bekende plekken. De route loopt door prachtige natuur door het “oude geld” van Enschede. Over de Stokhorstlaan, waar ik al vaak genoeg van had gehoord, maar waar ik domweg nooit was geweest. Daar fietsende begreep ik ook meteen waarom. In de ochtend ziet het daar midden op de straat zwart van de bontjes die hun Shitwafwaf’s uitlaten.

Je moet er dus goed uit je doppen kijken want voor je het weet rij je er een plat. En geloof mij… Ze lopen daar niet met van die broodfok exemplaren, maar enkel met stamboompjes. Die wil je niet uit het profiel van je banden moeten krabben.Van daaruit door de natuur richting het (ik wist niet dat het bestond)kapitaal krachtige deel van Glanerbrug. Het is niet groot, maar je komt er toch doorheen, alvorens langs de Videotheek van Glanerbrug te komen fietsen. Let me remind you, het is 2019! De gemeentelijke planoloog behoed je dan nog net van de deprimerende droefenis van de Tolstraat door je linksaf de Grens over te sturen.

Daar begon ik het toch wel even spannend te vinden. Fietsen door alleen maar bordjes van 2 bij 5 op te speuren en dan de grens over gestuurd worden. Je weet maar nooit welke grapjas er aan die bordjes heeft zitten breken.Gelukkig kwam het volgende bordje bij het Gronauer Stadspark weer in beeld en werd ik subtiel om het afvoerputje van Enschede omgeleid richting de nieuwbouw via het bos terug richting Enschede. Tja, ik heb niet zoveel met Glanerbrug om diverse redenen. Compleet onzinnig denken natuurlijk… Dat wederom gesterkt werd met het lek rijden van mijn band op de Kersdijk 😉

Kukident

Voor een fietsroute die tot aan hier prettig te rijden was, wordt nu het nodige aan skill’s van de fietser verwacht door middel van zandpaden. De één mooi hard en glad, de ander goed genoeg om de vullingen uit je gebit te laten rammelen. En sommige paden betreed je beter alleen met een reserve tube kukident op zak. Onbegrijpelijk hoe ze dat in een fietsroute inbegrepen hebben. Serieus, wanneer Opa hier met zijn Stella tot de assen door de bagger gaat kan hij zijn elektro motortje tabéé zwaaien. Een geoefend veldrijder zou er zelfs warm van worden. Desalniettemin was de omgeving in het kille voorjaarszonnetje prachtig.

Achter de Wesselerbronx langs waar een compleet nieuwe wijk uit de grond is gestampt van het kaliber fietsenschuurtje voor één ton. Ik wist niet eens dat het er was gebouwd. Achter de Helmerhoek langs richting Usselo, over de weilanden door het buitengebied van Boekelo, Twekkelo en weer terug naar die foutbouw van een Go-Planet.

Aanrader

Al met al een absolute aanrader wanneer je eerdaags eens in het zonnetje wil fietsen en plekjes van de gemeente wilt zien waarvan je niet wist dat het er was. Prachtige natuur en weloverwogen routes langs kapitale woonvilla’s, Boerderijen, zelfs kom je nog over de terreinen van Bad Boekelo en Spiele’s golfbanen en natuurlijk de Grolschfabriek en tal van andere bezienswaardigheden.

Neem alleen dan wel een bandenplakzetje mee!

Groetjes Jowan

Rondje Enschede (SMART-app)

Rondje Enschede (SMART-app)

 

Wil jij ook jij ook meer weten over een gezonde leefstijl? Kijk dan nu meer alle informatie en mogelijkheden op https://www.powerteam-tidu.nl

Voor meer info over de leukste fiets- en wandelactiviteiten kijk op https://www.smartintwente.nl/over-smart

 

 

Niemand is een binnenmens! WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Niemand is een binnenmens!

Nou, afgelopen week ben ik toch echt zoveel mogelijk binnen gebleven wanneer het op sporten aankwam. Grijs, koud en nat weer vallen niet echt onder mijn beeld van ideale omstandigheden maar daar laat ik mij doorgaans niet door tegenhouden. Toch heb ik afgelopen week maar even een pas op de plaats gemaakt en mezelf beperkt tot binnen sporten. Mijn voordeel hierbij dat ik in een appartementencomplex woon van 8 etages en een halterbank in de woonkamer heb staan maken, zodat ik dan nog een gedegen work-out krijg zonder me schuldig te hoeven voelen dat ik niet genoeg beweeg.

 

Mocht je die luxe zelf niet hebben kan ik je ook aanraden om in de ochtend mee te hobbelen met ‘Nederland in beweging’. Vergis je niet, die oudjes hebben er nog best de pas in en ondanks dat ze kromgetrokken zijn van de Artritis, lijken ze het allemaal nog prima dat kwartiertje vol te houden. Ik hou het op het betere plak en knipwerk van de regie, want na 5 minuten van Olga Commandeur sta ik zelf al naar lucht te happen als een astma patiënt in de sauna.

 

Emotionele week

Afgelopen week was zeker niet mijn beste en meest effectieve. Een emotionele week waarin ik het overlijden van een van mijn zoontjes herdacht. Dat zijn van die dingen die blijven een impact op je hebben Ook nog zoveel jaar later…. Om de een of andere reden mis ik dan gewoon de drive om er vol tegenaan te gaan en ben ik meer bezig met zelfreflecties en gedachten aan wat was. Je relativeert zaken….En dan is een gezonde leefstijl, streefgewichten of het nastreven van een confectiemaatje in mijn geval toch wel één van mijn laatste zorgen.

 

Gelukkig val ik tegenwoordig niet meer in diepe depressies zoals ik dat in voorgaande jaren wel deed. Niet omdat de pijn en gemis met de jaren slijt… (Dat is volgens mij alleen maar een bemoedigende gedachte die mensen je op de mouw spelden zodat je iets hebt om naar uit te kijken) Nee, voor mij is het makkelijker geworden. Om de een of andere reden is het nu alleen zo dat sinds ik meer in beweging ben, intensiever sport en mijn lichaam( al is het met kleine stapjes) vooruit gaat, ik ook minder snel in negatieve gedachten terug val. En minder neiging heb in depressies te zakken. Iets waar ik in mijn leven structureel mee te maken heb gehad. Een groot deel van mijn leven heb ik “chemisch vrolijk” doorgemaakt.

Negatieve kloof

Nu dat ik sport en gezond beweeg merk ik dat die negatieve kloof waarin ik mij heel lang heb bevonden steeds verder van mij af komt te staan. Als ik mijn omgeving mag geloven ben ik een stukje prettiger in de omgang geworden. Wat dat betreft zijn “dikke mensen” niet half zo “gezellig” als dat de uitspraak beweerd. Ze zijn alleen stukken beter in het verbloemen van hun gevoel. En spelen de rol van clown veelal om de aandacht van de ware persoon af te leiden. Wat dat betreft is dat volgens mij wel de overlevingstechniek van veel corpulente mensen. Het is beter om de mensen om je heen te laten lachen dan dat ze om je lachen.

 

Groetjes Jowan.

Rouwverwerking van binnenuit

Rouwverwerking van binnenuit

Wil jij ook gecoached worden bij Powerteam?  Kijk dan nu voor alle mogelijkheden op https://www.powerteam-tidu.nl

Januari-weegmomentje 2019 WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Januari-weegmomentje

Ondanks dat het de laatste maanden tergend traag lijkt te gaan, ben ik toch blij dat er een over het algemeen dalende lijn is. Frustrerend dat het zo langzaam gaat?

Ja! Maar goed… dat wat er over tijd afgaat komt er ook niet meer aan. En dat is uiteindelijk toch het doel. Gewicht verliezen en het kwijt blijven. maar ik zal niet te lang uitweiden. Hier de resultaten van het Januari-weegmomentje.

 

Gewicht:               140,9KG     Dit was 141,9KG dus in een maand -1KG.

BMI        :                39,9PT      Dit was  40,1PT  Dus ja, 0,2PT minder maar wel weer onder de grens.

Lichaamsvet :        34,2%       Dit was  34,6%    Toch weer 0,4% minder.

Spiermassa:           88,15KG   Dit was 88,35KG. Ietsje minder maar gemeten bij spierpijn.

Spier kwaliteit:      55MQ      Dit was 53MQ dus de spieren zijn weer wat sterker.

Bot massa                4.5KG     Dit is dus gelijk gebleven

Visceraal vet           18.5LV    Dit was 19. Hier dus ook een half punt kwijt.

 

Al met al dus niets te klagen, anders dan dat het mij nooit snel genoeg kan. Maar voor een winter periode waarin het lichaam niet graag afscheid neemt van zijn reserves vind ik het een prima resultaat.

 

Tot volgende week!

Afvallen én tijdsbeleving

Afvallen én tijdsbeleving

 

 

Wil jij ook afvallen bij Powerteam!? Kijk dan voor alle mogelijkheden op https://www.powerteam-tidu.nl

Mazzel- WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Mazzel

Wat hadden we afgelopen week weer een mazzel. 5 centimeter sneeuw, 2300 kilometer file en de NS die spontaan een noodrooster inzette om nog maar iets van vervoer te kunnen aanbieden. Onbegrijpelijk voor een land waarin we eigenlijk alles prima voor elkaar hebben. Nog voordat de eerste sneeuwvlok valt, is er al een heel leger aan zoutstrooiers op de weg om ons verwende achterste toch mobiel te houden. En dan nog weten we er een puinhoop van te maken.

Ik heb afgelopen week zonder enige moeite om en door Enschede kunnen fietsen en lopen. Nergens last gehad van de sneeuw, ijsvorming of andere winterse ongemakken. Enige plek op mijn route waar het niet meteen netjes opgeruimd was, was op het parallel lopende pad langs het kanaal. En eerlijk, waarom zou je daar ook sneeuw ruimen? Wat dat betreft denk ik dat we iets te goed ons best doen om maar mobiel te blijven. Aan het eind van vorige week lag er op veel stukken van mijn standaard route namelijk zoveel zout op de weg, dat ik daadwerkelijk een zoute smaak in m’n mond kreeg terwijl ik er overheen fietste. Op plekken langs de F35 zelfs zoveel dat het zout zich daadwerkelijk aan mijn banden accumuleerde, met als gevolg dat juist dit voor een verlies aan grip zorgde en ik bijna op m’n giechel gleed.

Sallandse Heuvelrug

En soms moet je van de nood ook gewoon een deugd maken. Toen woensdag ochtend de eerste lading sneeuw was gevallen en ik m’n vrouw op het treinstation had afgezet voor familiebezoek, zelf meteen doorgetrokken naar de Sallandse Heuvelrug om daar de 13,5 kilometer route door een onbevlekte laag sneeuw te lopen. Een onderneming waar ik me eerlijk gezegd nog aardig op heb verkeken. Niet op de afstand hoor, noch de heuvels. Maar lopen op ondergesneeuwde paden maakt dat je geen inschatting kunt maken van de ondergrond. Ruim 13 kilometer lang iedere stap moeten corrigeren, uitkijken dat je geen enkels verzwikt of wegglijdt.

Nog maar te zwijgen van de sneeuw die onder je schoenzolen samenperst en een laagje ijs vormt. Het is als lopen op twee laagjes ijs op oneffen ondergronden. Heuveltje op heuveltje af. Ik heb mijn beenspieren de rest van de week dan ook ieder moment van de dag gevoeld. Maar ik klaag niet! De beelden die ik er voor terug heb gekregen zal je hier in de stad niet meer zien zonder een zoute smaak in je mond.

Groetjes en tot volgende week!

Mazzel

Mazzel

Wil jij ook afvallen bij Powerteam! te Enschede? Kijk dan voor meer informatie over de mogelijkheden op https://www.powerteam-tidu.nl

BLUE MONDAY WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Blue monday

Wanneer vandaag deze column online komt zou het “Blue Monday” moeten zijn. De volgens de heren geleerden meest depressieve dag van het jaar. Alle goede voornemens zouden de deur al uit zijn. Het weer zou ronduit kut wezen en iedereen denkt met weemoed terug naar vorige maand toen we nog onbeschaamd aan de eettafel zaten te schransen en we werden overladen met cadeaus.

Tja, vroeger was inderdaad alles beter. Zo schuifelde ik vorig weekend nog tussen een Aufguss van 85 graden en een bubbelbad van 45 Graden terwijl ik dit weekend nog met drie lagen kleding aan een rondje om het Drielandsee liep op een doorgevroren pad alwaar menig een op z’n bakkes gleed. De winter heeft eindelijk haar intreden gedaan. Zo was het afgelopen week tijdens mijn fietstochtjes ook goed merkbaar dat de voetjes bij aankomst redelijk goed doorgevroren waren. De eerste paar stappen die je daarna zet zijn dan ook geen pretje. Maar goed, de kou heeft ook zo haar charme. Lopend langs de bevroren weilanden of meren en de koude frisse lucht in je longen. Een veel betere manier van sporten en ontspannen kan ik mij eerlijk niet bedenken.

Moeilijk!

Eerlijk is eerlijk, ik heb ook zeker niet altijd even veel zin om bezig te gaan. Afgelopen donderdag was ook zo’n dag. Hele dag regen voorspeld en niet zo’n klein beetje ook. Nah, dan blijf ik wel binnen. Regen en kou is geen beste combinatie dus maar mooi binnen een rondje krachttraining… Nah, van dat rondje krachttraining is alleen de rechter duimspier getraind door op de knoppen van de afstandsbediening te drukken. En wat bleek?! Één klein pis-buitjes waar m’n voeten nog niet eens nat van waren geworden. Alle dagen gezeik over het klimaat en de opwarming van de aarde, maar een plens regen 24 uur van tevoren voorspellen…… Moeilijk!

Hierom ben ik ook blij dat ik zo’n app op m’n telefoon heb die me uitdagingen geeft om te behalen. Stom genoeg ben je voor een paar niets beduidende punten dan toch weer gemotiveerd om dat ene stapje extra te zetten. Zo begin ik vandaag aan een uitdaging om 14 dagen lang iedere dag minimaal 5km te lopen. Zou ik normaliter niet doen omdat ik in het weekend graag mijn rustmomenten pak. Maar ja, het zijn toch weer puntjes. Ergens ook nog een uitdaging staan om 10km aan een stuk te lopen dus de komende twee weken hoef ik mij zeker niet te vervelen.

Eerst maar eens zien om volgende week te halen.

Tot dan, Jowan

 

Blue monday

Blue monday

 

Wil jij ook afvallen bij Powerteam! te Enschede? Kijk dan voor verdere informatie op https://www.powerteam-tidu.nl

Opstartproblemen: WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Opstartproblemen

Het is ondertussen al weer twee weken geleden dat de lekkernijen rijkelijk over tafel gingen. De nodige alcoholische versnaperingen en oliebollen niet te vergeten. Al de uitgebreide gastronomische hoogstandjes op het Gourmetstel en de sfeer van dennennaalden uit een potje etherische olie. Tja, geen echte boom in mijn huis. Alleen de gedachte dat ik rond hemelvaart nog steeds dennennaalden tegen kom maakt mij al helemaal panisch.

De lichtjes zijn onderhand allemaal weer ingepakt, de rijen bij de afhaalchinees staan weer opgesteld in rijen van drie en ook ik ben weer terug op het normale patroon. En eerlijk, ik vind het geen hol aan!

Eigenlijk best raar om te ervaren dat wanneer je twee weken toegeeft aan toetjes, snoepjes en andere lekkernijen, je nadien gewoon moeite hebt om weer in goede gewoonten terug te vallen. Wellicht van de grote hoeveelheid suiker die ik nu niet meer binnen krijg. Die meuk is echt zo verslavend als de pest.

Chagrijnige koppen

En ook tijdens mijn trainingen merk ik het. Twee weken amper de ene voet voor de ander zetten om vervolgens weer full-pull 60 kilometer per dag te doen gaat je niet (of juist wel) in je kouwe kleren zitten. Koud, guur nat en al twee weken lang chagrijnige koppen op mijn dagelijkse route. Alles is weer als vanouds en zo te merken had het gros dit jaar als goed voornemen om er de spreekwoordelijke pest in te hebben.

Ik lach er maar vrolijk om. Kuddegedrag is nooit mijn ding geweest dus hoe meer volk ik met een pesthumeur ik tegen kom des te vrolijker ik wordt. Maar ja, leg dat maar eens uit wanneer de regen met bakken uit de hemel valt. En je staat compleet verrot geregend bij een stoplicht met een glimlach van oor tot oor 🙂

Ik weet zeker dat aardig wat mensen zich de afgelopen weken hebben afgevraagd wat voor een tic mij heeft getroffen. Nah, nog twee weken tot ik al weer op de schaal mag gaan staan (korte maand) dus ik moet er nog even stevig tegen aan.

Tot volgende week!