BLUE MONDAY WEIGHT FOR IT! door Jowan Polderdijk

Weight for it! Afslanken in Enschede

Blue monday

Wanneer vandaag deze column online komt zou het “Blue Monday” moeten zijn. De volgens de heren geleerden meest depressieve dag van het jaar. Alle goede voornemens zouden de deur al uit zijn. Het weer zou ronduit kut wezen en iedereen denkt met weemoed terug naar vorige maand toen we nog onbeschaamd aan de eettafel zaten te schransen en we werden overladen met cadeaus.

Tja, vroeger was inderdaad alles beter. Zo schuifelde ik vorig weekend nog tussen een Aufguss van 85 graden en een bubbelbad van 45 Graden terwijl ik dit weekend nog met drie lagen kleding aan een rondje om het Drielandsee liep op een doorgevroren pad alwaar menig een op z’n bakkes gleed. De winter heeft eindelijk haar intreden gedaan. Zo was het afgelopen week tijdens mijn fietstochtjes ook goed merkbaar dat de voetjes bij aankomst redelijk goed doorgevroren waren. De eerste paar stappen die je daarna zet zijn dan ook geen pretje. Maar goed, de kou heeft ook zo haar charme. Lopend langs de bevroren weilanden of meren en de koude frisse lucht in je longen. Een veel betere manier van sporten en ontspannen kan ik mij eerlijk niet bedenken.

Moeilijk!

Eerlijk is eerlijk, ik heb ook zeker niet altijd even veel zin om bezig te gaan. Afgelopen donderdag was ook zo’n dag. Hele dag regen voorspeld en niet zo’n klein beetje ook. Nah, dan blijf ik wel binnen. Regen en kou is geen beste combinatie dus maar mooi binnen een rondje krachttraining… Nah, van dat rondje krachttraining is alleen de rechter duimspier getraind door op de knoppen van de afstandsbediening te drukken. En wat bleek?! Één klein pis-buitjes waar m’n voeten nog niet eens nat van waren geworden. Alle dagen gezeik over het klimaat en de opwarming van de aarde, maar een plens regen 24 uur van tevoren voorspellen…… Moeilijk!

Hierom ben ik ook blij dat ik zo’n app op m’n telefoon heb die me uitdagingen geeft om te behalen. Stom genoeg ben je voor een paar niets beduidende punten dan toch weer gemotiveerd om dat ene stapje extra te zetten. Zo begin ik vandaag aan een uitdaging om 14 dagen lang iedere dag minimaal 5km te lopen. Zou ik normaliter niet doen omdat ik in het weekend graag mijn rustmomenten pak. Maar ja, het zijn toch weer puntjes. Ergens ook nog een uitdaging staan om 10km aan een stuk te lopen dus de komende twee weken hoef ik mij zeker niet te vervelen.

Eerst maar eens zien om volgende week te halen.

Tot dan, Jowan

 

Blue monday

Blue monday

 

Wil jij ook afvallen bij Powerteam! te Enschede? Kijk dan voor verdere informatie op https://www.powerteam-tidu.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *