Als vanouds Weight for it! door Jowan Polderdijk

Op de sintelbaan (UT)

Als vanouds

Vorige week even geen column in verband met een last minute Powerteam Pinksteruitje, maar deze week ben ik weer als vanouds van de partij.

Twee weken terug een redelijk teleurstellende weging. Weliswaar in totaalgewicht wat verloren maar bij de meting bleek al snel dat het ten koste was gegaan van spierweefsel in plaats van vetweefsel. Daarom de afgelopen twee weken mijn voedingspatroon iets aangepast in de hoop dat dit al iets zal verbeteren. En natuurlijk ook mijn training weer iets opgeschroefd.

Zaterdag is standaard mijn rustdag qua sport. Iets teveel huishoudelijke dingetjes om te doen en mijn lichaam waardeert dat stukje rust ook wel. Van zondag tot en met vrijdag begin ik mijn dag momenteel met 2,15 minuten Planking. Moet eerlijk zeggen dat, sinds ik dit structureel volhou en opbouw, ik nog geen last weer heb gehad van pijn in mijn lage onderrug. Hier schoot het mij met regelmatig zo erg in dat ik dan een week plat mocht.

Zondag, dinsdag en donderdag zijn de dagen waarop ik bij de Sintelbaan op de UT mijn intervaltraining doe. Momenteel 20 rondes (ongeveer 8km) waarop rennen, looppas en trapklimmen zich iedere honderd meter afwisselen.

Op maandag, woensdag en  vrijdag is het krachttraining. 5 halteroefeningen in series van 3X20 met halters van 10.5KG en tussen voor, tussen en na iedere oefening ga ik hier in het trappenhuis 8 etages de trappen af en weer op. Om de hele training af te sluiten met 3X35 sit-ups.

Nijmeegse vierdaagse

Als afsluiting van iedere dag doe ik dan nog een duurloop van twaalf kilometer. Nu is afgelopen week hier binnen de burelen de ‘Nijmeegse Vierdaagse’ tussen mond en lippen door gevallen. Dus ondanks dat daar op dit moment nog niet echt concreet voor gepland, is er een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat ik mijn duurloop wat ga uitbreiden.“Just in case”. Voordat je een startbewijs hebt kun je tenslotte toch niet met zekerheid zeggen dat je hem loopt, maar het vooruitzicht is altijd een goede motivatie om je grens te verleggen.

 

Ik zou zeggen, tot volgende week maar weer.

Groetjes Jowan.

Nijmeegse vierdaagse

Nijmeegse vierdaagse

 

Wil jij ook afvallen bij Powerteam!? Kijk dan voor alle mogelijkheden op https://www.powerteam-tidu.nl

Heb jij ook interesse om de Nijmeegse vierdaagse te gaan lopen? Kijk dan voor alle mogelijkheden op https://www.4daagse.nl/nl/inschrijven/inschrijven.html

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *